ЄВГЕН СКИБА: ГОЛОВНЕ ЗАВДАННЯ МИ УЖЕ ВИКОНАЛИ


На другому турі чемпіонату України з водного поло серед юніорів (2004 рік народження та молодші), що завершився у Кам’янському, львівська команда КДЮСШ імені Кутенка зуміла кваліфікуватися до фіналу змагань з останнього шостого місця. За словами головного тренера команди Євгена Скиби, саме таке завдання і було поставлене перед командою на початку чемпіонату.

«Частина наших гравців 2004 року народження уже стали гравцями Львівського коледжу спорту, – бере слово Євген Скиба. – Зважаючи на це, у другому турі ми виступали хлопцями 2006 року народження, а також тими 2004 року, які не перейшли до коледжу спорту. Іншими словами, склад нашої команди після першого туру змінився на 50 відсотків. На першому турі чемпіонату, вважаю, ми виступали дещо слабшою командою. Незважаючи на це, радий, що ми виконали найголовніше завдання, а саме потрапили до фіналу.

Чи задоволений грою команди? Так. Хлопці продемонстрували непогану фізичну підготовку. І це зважаючи на ту підготовку, яка у нас була у Львові в умовах карантину. Незважаючи на це, думаю, ми максимально використали ті тренування у басейні, які у нас були. Якщо відверто, то я був готовий побачити гіршу гру.

Найголовніше, вважаю, те, що змагальний процес нарешті відновився. За ним уже усі встигли засумувати. Карантин нас закрив вдома і довгий час ніхто не знав коли нарешті поїдемо на офіційні матчі. Цей тур був довгоочікуваний як і для гравців, так і для мене.

До фіналу змагань ми заходимо з нулем у турнірній таблиці. Наше найголовніше завдання – забрати очки у лідерів і підстрахувати команду Львівського коледжу спорту, де уже є частина гравців нашої команди. Особисто я вважаю, що Львів виступає на цьому чемпіонаті України однією командою з заявкою в 30 чоловік. Сподіваюся, що ми будемо конкурентними у фіналі.

На мою думку, боротьба за перше місце розгорнеться між командами з Харкова та Львова. Як на мене, це головні претенденти на перше місце, але не варто списувати й інші команди, які готові скласти їм конкуренцію.