ЄВГЕН НАУМЧИК: ЧЕМПІОНСТВО КЗ ЛОР ЛУФК 2003 – ЗУСИЛЛЯ БАГАТЬОХ ТРЕНЕРІВ


Ватерполісти КЗ ЛОР ЛУФК 2003 року народження стали переможцями чемпіонату України. У вирішальному третьому турі чемпіонату, який відбувся у Дніпрі, команда Євгена Наумчика та Віктора Момота здобула максимальну кількість перемог і стала найкращою у цій віковій категорії. Враженнями від останнього третього туру чемпіонату, який в підсумку і став визначальним, поділився головний тренер команди Євген Наумчик.

«Гра та результат команди – це труд багатьох людей, а особливо тренерів, – каже Євген Наумчик. – Мова йде як і про школу імені Кутенка, «Євроспорт», «Динамо» та ДЮСШ №3. Свого часу ці гравці навчалися азам водного поло саме там, а уже в училищі фізичної культури їм створили ідеальні умови для вдосконалення своїх навиків. Для когось з гравців це уже не перший чемпіонат України. Для прикладу, ця команда чотири року тому була третьою в Україні. Відколи ці хлопці стали навчатися в ЛУФК, протягом двох років прийшов певний прогрес. Ми досягнули першого місця у чемпіонаті України і цей результат говорить сам за себе. Найближчого суперника, а саме збірну Харківської області, нам вдалося випередити на чотири очки в турнірній таблиці. Останній матч з харків’янами для нас був непростим. По ходу матчу нам потрібно було змінювати тактичні дії в атаці, і це дало свій результат. Починали матч ми з однією тактикою в нападі, яка не спрацювала.

В загальному саме команда з Харкова стала нашим головним суперником у боротьбі за чемпіонство. Команда з Ужгорода також достойно змагалася, однак по ходу чемпіонату різко здала. До речі, саме у матчі з командою з Ужгорода у першому турі ми втратили очки, зігравши внічию. А в останньому матчі ми їх легко обіграли завдяки злагодженим тактичним діям.

Звичайно, ми раді, що перемогли у чемпіонаті України. Нам вдалося виконати завдання, яке ми і ставили перед собою. Грою команди я також залишився задоволений, однак не радує рівень самого чемпіонату. З 15 матчів, які ми провели на турнірі загалом, лише 4 з них були по-справжньому напруженими. Звісно, нам би хотілося більше таких матчів. Дуже сподіваюся, що ці гравці через кілька років уже будуть стукати в двері першої команди «Динамо».

Усі матчі КЗ ЛОР ЛУФК на ІІІ турі у Дніпрі:

ДНУ Дніпро – КЗ ЛОР «ЛУФК» Львів 7-18 (0-6, 3-3, 1-7, 3-2)

Збірна Харківська області 2 – КЗ ЛОР «ЛУФК» Львів 2:17 (0:3, 1:5, 0:4, 1:5)

Збірна Закарпатської області – КЗ ЛОР «ЛУФК» Львів 7:23 (1:5, 0:6, 1:7, 5:5)

КЗ ЛОР «ЛУФК» Львів – збірна Харківської області 1 10:9

КЗ ЛОР «ЛУФК» Львів – ДЮСШ Одеса 14:7 (4:0, 4:0, 3:3, 3:4)

Підсумкова турнірна таблиця фінального етапу (юніори 2003)

1.КЗ ЛОР ЛУФК (Львів) – 10 ігор – 28 очок

2.Збірна Харківської області – 1 – 10 ігор – 24 очки

3.Збірна Закарпатської області – 10 ігор – 16 очок

  1. ДЮСШ Одеса – 10 ігор – 12 очок
  2. ДНУ-Дніпро – 10 ігор – 9 очок
  3. Збірна Харківської області -2 – 10 ігор – 0 очок