Юрій Бегень: Підтягуємо «фізику» та покращуємо гру в обороні


Behen_yuraНападник львівського ватерпольного «Динамо» Юрій Бегень розповів про підготовку «Динамо» до п’ятого туру чемпіонату України у Харкові, а також про стан справ у команді діючих чемпіонів України.

Юрію, над чим зараз команда найбільше працює на тренуваннях?

Найбільше проблема нашої команди – відсутність усіх гравців на тренуваннях. Наш тренер Ігор Зінкевич через різні причини не може зібрати усіх гравців і побачити у якій формі вони знаходяться. У повному складі зберемося лише у суботу, 26 березня. Звісно, це, великий мінус, хто б що не говорив. В останньому матчі «Слобожанцю» у Києві ми програли фізично. Мабуть, це перший раз за усю історію наших протистоянь. Вважаю, суперник нас «переплавав». Зараз ми працюємо над фізичною підготовкою та грою в обороні. Важливо буде зіграти з «Слобожанцем» так, щоб перекрити супернику контратаку. З тим складом, що маємо на тренуваннях, намагаємось покращити гру у захисті та налагодити взаємодії на підстраховці. На жаль, не усе вдається, оскільки немає людей, щоб провесте повноцінне ігрове тренування.

Чи реально у маленькому басепйні, у якому тренується «Динамо», покращити ігрові зв’язки між партнерами та награти певні комбінації?

Майже ні. Якщо ставимо одні ворота впоперек басейну, то можна зробити імітацію чогось, не більше того. У великому басейні інші тренування. Для прикладу, ти розігруєш зайвого гравця у контратаці під нагрузкою, а коли ти стоїш на одному місці 30 хвилин, це розслабляє. Це зовсім інші кондиції. На жаль, у маленькому басейні немає можливості щось награти, тому виходимо з тієї ситуація, яка у нас є.

Наскільки, на твою думку, важливо виграти регулярний чемпіонат і мати перевагу власного майданчика у матчах плей-офф за чемпіонство?

В теорії було б краще посісти перше місце. У такому випадку матимемо перевагу власного майданчика. Хоча у басейні СКА в останньому турі минулого чемпіонату ми програли «Слобожанцю». Як на мене, вплинув тиск на нас, мовляв, нас показують у прямому ефірі на телебаченні, прийшло багато наших вболівальників і так далі. Особисто мені легше грати на виїзді, аніж вдома.

Зважаючи на матчі плей-офф, де все для команд почнеться «з нуля», чи можна допустити варіант, що якась з команд лідерів у двох наступних турах не гратиме у повну силу?  

Думаю, що ні. Нам немає, що приховувати один від одного. Ми дуже добре знаємо один одного, тому грати не в повну силу не бачу сенсу. За останні три роки ми вивчили не як грає команда, а як грає кожен гравець індивідуально. Здивувати один одного комусь буде складно, оскільки гравці з Харкові і Львова складають кістяк збірної України.

Чи підтягуються до «Динамо» та «Слобожанця» команди, що перебувають на місцях з третього по шосте?

Збірна Київської обалсті та харківський ХПІ прогресують, а інші команди залишаються на такому рівні, як були раніше.

Яким ти бачиш 5 тур чемпіонату України у Харкові?

У Харкові уже не одного разу вдало виступали, обігруючи головного суперника у боротьбі за золоті медалі. Для прикладу, мені краще грати у Харкові, аніж у Львові. Серед партнерів по команді думки розходяться. Як то кажуть, рідні стіни вдома допомагають, але басейн СКА не є для нас рідним, оскільки ми там не тренуємось. У басейні СКА ми граємо лише два рази в рік. Наші рідні стіни – це маленький басейн «Динамо»  на вулиці Вітовського.

Прес-служба ВК «Динамо»