Юнацькі збірні України U-17 та U-15 отримали суперників по відбору на Євро-2019


У штаб-квартирі Європейської ліги плавання (LEN) відбулося жеребкування кваліфікаційного етапу першостей Європи 2019 року з водного поло серед юнацьких команд U-17 та U-15, сформованих з гравців не старше 2002 та 2004 років народження відповідно. На участь в обох турнірах подала заявку й Федерація водного поло України. Зазначимо, що офіційні змагання континентального рівня серед команд U-15 будуть проводитися вперше.

За результатами жеребкування кваліфікаційного турніру до першості Європи-2019 збірна України U-17 (тренери – львівські фахівці Віктор Момот та Євген Наумчик) потрапила до групи D, де її суперниками будуть команди Туреччини, Нідерландів, Молдови та Болгарії. Кваліфікаційний турнір нашого квінтету буде проходити в Туреччині в період з 2-го по 5-е травня 2019 року. Зазначимо, що до фінальної частини Євро-2019, що відбудеться в період з 11-го по 18-е вересня наступного року в столиці Грузії Тбілісі, виходять дві кращі команди з кожної із чотирьох груп, які наберуть найбільшу кількість очок за підсумками турніру в одне коло. Додамо, що кращі сім команд з підсумками Євро-2017 (Чорногорія, Іспанія, Угорщина, Росія, Сербія, Італія, Хорватія) та господар Євро-2019 збірна Грузії, згідно з Регламентом, отримали від LEN прямі путівки на фінальну частину першості.

До вашої уваги склад груп кваліфікації до Євро-2019 серед команд U-17 (виділено команди, які будуть господарями турніру):

За результатами жеребкування кваліфікаційного турніру до першості Європи-2019 збірна України U-15 (тренери – харків’янин Олег Смеркус та Сергій Киселюк з Ужгорода) потрапила до групи В, де її суперниками будуть команди Словенії, Італії, Греції, Румунії та Мальти. Кваліфікаційний турнір нашого секстету буде проходити у Словенії в період з 28-го по 31-е березня 2019 року. Зазначимо, що до фінальної частини Євро-2019, що відбудеться в період з 21-го по 28-е липня наступного року в болгарському місті Бургас, виходять по чотири кращі команди з груп А, В та С та три кращі команди з групи D. Збірна Болгарії, як організатор фінального етапу континентальної першості, від кваліфікаційного турніру звільнена.

До вашої уваги склад груп кваліфікації до Євро-2019 серед команд U-15 (виділено команди, які будуть господарями турніру):

Прес-служба ВК «Динамо» Львів за матеріалами water-polo.com.ua