Чінгізу Агаджанову – 15!


Сьогодні, 20-го жовтня, одному з наймолодших гравців команди Львівського училища фізичної культури, в якій готується майбутнє «Динамо», Чінгізу Агаджанову виповнюється 15 років!

У Чінгіза Агаджанова, напевне, не було іншого шляху в житті, як займатися водним поло. Адже його дідусь по маминій лінії, легенда вітчизняного ватерполо Юрій Бєлов, якого на жаль уже немає на цьому світі, в 70-ті роки минулого століття був одним з лідерів львівського «Динамо», а в 1978 – 1980 роках виводив «біло-синіх» на матчі в статусі капітана команди. В значній мірі завдяки його грі динамівці у 1975 році посіли четверте, на той час найвище місце у чемпіонаті Вищої ліги колишнього Радянського Союзу. Серед інших у колекції нагород Юрія Геннадійовича срібна медаль молодіжного Євро-1973 у складі збірної СРСР, «срібло» Спартакіади народів СРСР, яке він виборов разом з партнерами по збірній України та «золото» Всесоюзної Спартакіади школярів 1969 року. Неодноразово Юрій Бєлов викликався і до табору збірної СРСР, в складі якої став переможцем кількох престижних міжнародних турнірів…

Звісно, нині Чінгіз мріє про те, аби стати продовжувачем славетних ватерпольних досягнень свого легендарного дідуся. І треба сказати, що потенціал для цього у нього є – головне, щоденно самовіддано працювати на тренуваннях та намагатися по максимуму бути корисним команді в кожному матчі. І тоді, обов’язково, усе буде добре!

Тож партнери по команді ЛУФК, а також уся ватерпольна родина львівського «Динамо» вітають Чінгіза з уродинами та бажають йому міцного здоров’я, успіхів у навчанні та в заняттях водним поло – дорости до рівня справжнього майстра гри з м’ячем на воді міжнародного класу і здобути якомога більше перемог та спортивних трофеїв як у складі своєї нинішньої команди ЛУФК і юнацької збірної України, так і в майбутньому, виступаючи за «Динамо» і національну збірну нашої держави.

Многая літа, Чінгізе!

P.S. Свій 15-й день народження Чінгіз зустрічає в Кам’янському, де в складі команди ЛУФК грає в першому турі чемпіонату Суперліги сезону-2018/2019. Учора разом з партнерами він здобув дві дуже важливі перемоги – над харківським клубом НТУ–ХПІ та ВК «Маріуполь». Сьогодні увечері ЛУФК грає з юнацькою збірної України. Перемога в цій грі разом з двома вчорашніми звитягами, напевне, стане найкращим подарунком Чінгізу до його уродин.