У плей-оф Євро-2018 збірна України зіграє з командою Туреччини


У столиці Угорщини Будапешті, в рамках фіналу Суперкубку LEN (Європейська ліга плавання) сьогодні, 4-го листопада, відбулось жеребкування стадії плей-оф відбірної кампанії на фінальну частину Чемпіонату Європи з водного поло 2018 року, яку наступного літа, з 14-го по 28-е липня, прийматиме Барселона. Своїх суперників, а також дати і місце проведення двох вирішальних поєдинків за путівки на континентальний форум дізналися й чоловіча та жіноча національні збірні України.

Виграш усіх трьох поєдинків на кваліфікаційному турнірі Євро-2018 у португальському місті Ріо Майор, де чоловіча збірна України взяла гору над командами Литви, Португалії та Чехії із сумарним рахунком 39–22, залишив ймовірними суперниками «синьо-жовтих» в боротьбі за квиток до столиці Каталонії ватерполістів Мальти і Туреччини. У коментарі прес-службі ВК «Динамо» Львів напередодні жеребкування, головний тренер української збірної Валерій Завізіон висловив побажання зустрітися у плей-оф з командою Мальти. Однак реалії життя виявилися дещо іншими – жереб обрав українцям у суперники збірну Туреччини. Втім, особливо засмучуватися з цього приводу ні тренерам, ні гравцям збірної України однозначно немає сенсу. Як сказав один із лідерів головної команди країни та львівського «Динамо» Максим Ратков, «проходити ми повинні і Мальту, і Туреччину». При цьому новоспечений молодий батько додав: «Головне, щоб для збірної були створені належні умови для підготовки – аби ми не грали у плей-оф з «чистого листа», як це було на кваліфікаційному турнірі в Португалії, перед іграми якого ми не провели жодного спільного тренування».

Перший матч плей-оф Євро-2018 проти турків українська збірна зіграє 24-го лютого наступного року на своєму майданчику. У якому саме місті відбудеться цей поєдинок – наразі не відомо. За словами Валерія Завізіона, є три варіанти – Київ, Харків та Кам’янське. Питання про місце проведення домашнього матчу має бути вирішене найближчим часом. Матч-відповідь у Туреччині пройде рівно за тиждень, 3-го березня.

Що ж до жіночої збірної України, то одразу по завершенні кваліфікаційного турніру Євро-2018 у Києві стало відомо, що путівку до Барселони наші дівчата виборюватимуть у двораундовому протистоянні з національною командою Сербії. Перша гра пройде 17-го березня на майданчику наших суперниць, а матч-відповідь 3-го березня відбудеться в Україні.

ВОДНЕ ПОЛО. ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ – 2018. ФІНАЛЬНА ЧАСТИНА

14 – 28 липня 2018 року. Барселона (Іспанія)

ЧОЛОВІКИ

Команди, кваліфіковані на Євро-2016 за результатами Євро-2016 у Белграді: Сербія, Хорватія, Угорщина, Греція, Італія, Росія, Чорногорія та Іспанія.

Пари плей-оф (матчі пройдуть 24-го лютого і 3-го березня 2018 року):

Франція – Швейцарія

Румунія – Чехія

Польща – Німеччина

Нідерланди – Литва

Грузія – Ізраїль

Португалія – Словаччина

Білорусь – Мальта

Україна – Туреччина

ЖІНКИ

Команди, кваліфіковані на Євро-2016 за результатами Євро-2016 у Белграді: Угорщина, Італія, Греція, Нідерланди, Росія і Іспанія.

Пари плей-оф (матчі пройдуть 17-го лютого і 3-го березня 2018 року):

Словаччина – Туреччина

Чехія – Хорватія

Ізраїль – Португалія

Сербія – Україна

Німеччина – Румунія

Франція – Швейцарія

Прес-служба ВК «Динамо» Львів

(за матеріалами LEN)