Олександру Дядюрі – 29!


Сьогодні, 14-го липня, одному з лідерів львівського «Динамо» та національної збірної України, рухливому нападнику Олександру Дядюрі виповнюється 29 років!

Олександр Дядюра (зріст – 192 см, вага – 95 кг) народився 14-го липня у столиці Галичини, де й пройшов усі щаблі підготовки добре знаної у світі львівської школи водного поло. Ази гри з м’ячем на воді Сашко почав пізнавати у Дитячо-юнацькій спортивній школі № 3, в групі тренера Олександра Богданова. Згодом здібності юного таланту помітили тренери відділення водного поло Львівського училища фізичної культури. У складі команди ЛУФК Дядюра неодноразово вигравав золоті нагороди першості України серед юнаків та юніорів різних вікових категорій.

У 17-річному віці головний тренер львівського «Динамо» Ігор Зінкевич запросив Олександра Дядюру в свою команду. За динамівців він грав до 2010 року, після чого упродовж трьох сезонів (2010 – 2013 рр.) виступав за маріупольський «Іллічівець», ставши у складі приазовської команди чемпіоном України та двічі срібним призером національної першості. Пограв Олександр і в Польщі. Разом з партнерами по команді «Oкмер ЛСТВ» з Лодзі виграв «золото» тамтешньої Екстракляси та грав у єврокубкових баталіях.

А в 2014 році повернувся до Львова і швидко став одним з лідерів нашої команди, в складі якої виграв по два «золота» (2014, 2015 рр.) і «срібла» (2016, 2017 рр.) національної Суперліги, тричі здобував Кубок України (2014, 2015, 2016 рр.), а також Суперкубок країни, який було вперше розіграно у вітчизняному ватерполо наприкінці минулого року. Регулярно Олександра Дядюру запрошують захищати честь синьо-жовтого прапора й тренери національної збірної.

29 років за мірками ватерполо – це пік кар’єри гравця. Тому віриться, що кращі матчі Олександра як у складі «Динамо», так і збірної України ще попереду.

Тож партнери по команді, тренерський штаб, керівництво і працівники клубу разом з уболівальниками «Динамо» та усією ватерпольною громадськістю Львівщини вітають уродинника з 29-літтям та щиро бажають йому міцного здоров’я, кохання від дружини Юлії і сімейного щастя, матеріального достатку та якомога більше переможних матчів і завоювання нових титулів на водних майданчиках України та зарубіжжя!

Многая літа, Олександре!