ЛЬВІВСЬКЕ ДЕРБІ У ФІНАЛІ ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ


У Кам’янському тривають вирішальні матчі чемпіонату України серед юнаків 2008 року народження. Завтра, 9 жовтня (о 13:15), у фіналі змагань у басейні «МіКомп» між собою зіграють дві львівські команди – ДЮСШ №3 та СОК «Євроспорт».

Цьогоріч чемпіонат України серед юнаків 2008 року народження та молодших відбувається в один тур. Раніше було заплановано, що команди визначать чемпіона України у двох турах, однак у положення змагань карантин вніс свої корективи.

Протягом кілька днів команди визначали найсильніших у чотирьох групах. У двох групах виступали по три команди, а у двох – по дві. На старт чемпіонату вийшли 10 колективів з усіх куточків України.

Львівські команди успішно подолали груповий етап, а також чвертьфінали та півфінали. У матчі за вихід у фінал «Євроспорт» з рахунком 14:7 переміг збірну Харківської області, а ДЮСШ №3 у напруженій боротьбі виявилася сильнішою за збірну Ужрогода – 16:13.

«Ми розраховували на вихід у фінал, – каже Віктор Момот, старший тренер-викладач відділення водного поло ДЮСШ №3. – Уже так складається історично, що кожні 2-3 роки у певній віковій категорії ми маємо сильну команду. Нещодавно ми перемогли на турнірі пам’яті Олексія Баркалова, тому до вирішальних матчів у чемпіонаті України хлопці готувалися у хорошому настрої. Якщо відверто, то ми знали силу усіх команд і наш вихід у фінал, мабуть, ніхто не назве несподіванкою».

«У нас не було конкретних завдань виграти чемпіонат України, – каже Олексій Єгоров, тренер команди СОК «Євроспорт» 2008 року народження. – Вихід у фінал – дуже добрий для нас результат. Не можу сказати, що у нас були важкі матчі у груповому турнірі, однак непростий суперник потрапив нам у півфіналі. Мова йде про команду Харківської області, яку ми зуміли обіграти завдяки вдалим індивідуальним діям наших гравців, зокрема лідерів. В загальному, на мою думку, на чемпіонаті України змагалися 4-5 команд приблизно одного рівня, а особливо приємно, що до фіналу потрапили дві львівські».