ВИЩА ЛІГА: ЛЬВІВСЬКЕ ДЕРБІ У ДНІПРІ


У Дніпрі розпочалися матчі фінального етапу чемпіонату України з водного поло серед команд Вищої ліги. Нагадаємо, для окремих команд чемпіонат Вищої ліги України – це національна першість серед гравців 2003 року народження та молодших.
У перший змагань день у Дніпрі відбулося львівське дербі – команда КЗ ЛОР ЛФКС (Львівський фаховий коледж спорту) помірявся силами з командою ДЮСШ імені Анатолія Дідуха (колишня назва ДЮСШ №3). Переламавши хід гри у четвертому періоді, перемогу з рахунком 12:10 святкувала команда ДЮСШ імені Анатолія Дідуха.
«Матч був дуже напружений, – каже Віктор Момот, – головний тренер ДЮСШ імені Анатолія Дідуха. – На мою думку, гравці коледжу дуже непогано налаштувалися на цей поєдинок і в цілому провели його непогано. Протягом усього матчу ми програвали в один м’яч, а в четвертому періоді був момент, коли наша команда програвала з рахунком 8:10 і суперник не реалізував чисельну більшість.
Як на мене, це був ключовий момент у матчі. Якщо відверто, я не знаю як нам вдалося вирвати перемогу у цьому матчі. Наприкінці матчу ми вирвали у суперника 2-3 контратаки і це також стало дуже важливим фактором нашої перемоги. За цей матч хотів би похвалити нашого воротаря Захара Федорка, а також гравців Віталія Степанюка, Артема Толстікова та Владислава Панченяка.
В окремий момент гри уже було помітно, що деякі наші гравці уже мають певний ігровий досвід, однак через відсутність тренувального процесу наша команда просідає фізично», – сказав Віктор Момот.
«Почали матч ми непогано, – каже Юрій Сидорович, головний тренер КЗ ЛОР ЛФКС. – Після трьох періодів вели у рахунку, однак, на жаль, не змогли втримати свою перевагу. Для цього нам забракло сил та розуму, оскільки у деяких ситуаціях хлопці приймали неправильні рішення. Також вплинули на гру вилучення з правом заміни Чінгіза Агаджанова та Арсена Зелика.
Звичайно, цей матч ми могли вигравати, однак безглузді помилки не дозволили нам це зробити. На жаль, у деяких моментах також не справилися в обороні. Але ми – молода команда, тому майбутні перемоги у таких матчах ще попереду», – сказав Юрій Сидорович.
Склад команди КЗ ЛОР ЛФКС:
Воротарі: Андрій Лободинський, Марко ХитрийПольові гравці: Чінгіз Агаджанов, Данило Хацко, Ігор Любінський, Андрій Михайлов, Максим Касіянчук, Данило Соколов, Дмитро Гупаловський, Лук’ян Мікула, Ян-Данило Буць, Нікіта Газієв, Арсен Зелик, Олександр Смірнов
Тренери: Юрій Сидорович, Євген Наумчик
Склад команди ДЮСШ імені Анатолія Дідуха
Воротарі: Захар Федорко, Артур Болозовський
Польові гравці: Віталій Степанюк, Владислав Панченяк, Артем Толстіков, Артемій Петрусенко, Ігор Якубець, Юрій Сова, Ярослав Куліков, Юрій Куліков, Максим Гащук, Олександр Мул, Семен Піддубняк, Денис Бас
Тренери: Віктор Момот, Олександр Богданов