ВК «Динамо»: поразка головному супернику і чотири перемоги


4.jpgВатерполісти львівського «Динамо» завершили регулярний чемпіонат на підсумковому другому місці. На останньому турі регулярного чемпіонату, що відбувся у Дніпродзержинську, команда Ігоря Зінкевича з рахунком 4:7 поступилася головному супернику у боротьбі за золоті медалі харківському «Слобожанцю», і святкувала перемоги в усіх інших чотирьох заключних матчах туру. Поразка супернику з Харкова відкинула «Динамо» на друге місце в турнірній таблиці, а це означає, що перші два матчі фінальної серії плей-офф «динамівці» проведуть у Львові. У відкритому басейні СКА галичани зіграють з «Слобожанцем» 4 та 5 червня. Як би не завершилися матчі у Львові, у Харкові команди зіграють 9, а при необхідності 10 та 11 червня. Фінальна серія плей-офф, яка і визначить чемпіона України сезону 2015/16, триватиме до трьох перемог однієї з команд.

На останньому турі у Дніпродзержинську якраз і визначалося найголовніше питання: хто з якого місця стартуватиме у фіналі плей-офф. Нічия або перемога «Динамо» залишала б команду Ігоря Зінкевича на першому місці, натомість поразка з будь-яким рахунком робила зміни лідера в турнірній таблиці.

Якщо відверто, то гравці «Динамо» непогано протистояли «Слобожанцю». Головна причина поразки львівської команди, за яку львів’янам аж ніяк не повинно бути соромно, – погана реалізація гольових моментів. Підопічні Ігоря Зінкевича у багатьох епізодах дуже часто били у штанги, перекладини, мимо воріт або у воротаря суперника. Найголовніше те, що «динамівці» у цьому поєдинку перед вирішальними іграми усього сезону показали непогану плавальну підготовку.

Окрім поразки «Слобожанцю» з рахунком 4:7, львівська команда на турі у Дніпродзержинську розгромила ВК «Маріуполь» – 16:4, харківський ХПІ – 17:4, одеську ОНМУ – 16:2 та збірну Київщини – 17:2.

Набравши 81 очко з 90 можливих, ватерполісти «Динамо» посіла підсумкове друге місце за підсумками регулярного чемпіонату. Стільки ж очок набрали ватерполісти «Слобожанця», однак за кращою різницею забитих та пропущених голів в очних протистояннях з «Динамо» харків’яни випередили львів’ян у турнірній таблиці.

Набравши 46 очок, одеська ОНМА стала бронзовим призером чемпіонату України, четверте місце посіла збірна Київщини (28 очок), п’яте – харківський ХПІ – 18 очок, а останнє шосте – ВК «Маріуполь» – 15 очок.

Прес-служба ВК «Динамо»